T 038- 737 02 26 | E info@hairlab-zwolle.nl

Haar- en hoofdhuidproblemen

Haar- en hoofdhuidproblemen

Een mooie coupe die je zekerheid en vertrouwen geeft is geen vanzelfsprekendheid. Verschillende soorten haar- en hoofdhuidproblemen, door ziekte of een ongeval, hebben veel impact op iemands leven en kunnen het tegenovergestelde tot gevolg hebben: weinig zelfvertrouwen, schaamte, gevaar om in een sociaal isolement te geraken. Dit hoeft niet. Hairlab! maakt mooi haar mogelijk voor iedereen!

Wij begrijpen hoe belangrijk het is dat je er verzorgd uit ziet en zelfverzekerd door het leven gaat. Hairlab! is er voor mensen met haar- en hoofdhuidproblemen, ook voor hen die mogelijk de stap naar de kapper niet durven zetten. Wij voelen aan dat het fijner kan zijn om in een veilige en vertrouwde omgeving geholpen en ondersteund te worden. Hairlab! biedt je, indien gewenst, deze service ook aan huis. Wij maken mooi haar mogelijk voor iedereen. Met eigen haar of een haarwerk, iedereen verdient een mooi coupe!

Onze werkwijze kenmerkt zich door persoonlijke aandacht. Wij verdiepen ons in wie je bent en wat goed bij je past. Jij bent uniek, wij kijken eerst wat voor type je bent, hoe je eruit ziet en hoe je over komt. Jouw unieke jij is ons uitgangspunt. We geven een eerlijk advies, gebaseerd op onze deskundigheid en jarenlange ervaring. Voordat we onze werkwijze toelichten geven we een overzicht van de meest voorkomende haar- en hoofdhuidproblemen. Wellicht geeft dit herkenning van je klachten en ook erkenning dat meer mensen diezelfde klachten ervaren.

Haaraandoeningen

Alopecia is feitelijk een auto-immuunziekte. Je lichaamseigen afweersysteem ziet haarzakjes voor vreemd aan en valt deze aan. De haargroei stopt en uiteindelijk vallen je haren uit. Veelal is dat het begin van een periode van grote onzekerheid. Je durft niet meer naar buiten, je bent bang voor de blikken van anderen. De meest voorkomende vormen van alopecia zijn:

 • Alopecia Areata
  Dit is een pleksgewijze kaalheid die zich overal op het lichaam kan voordoen.
 • Alopecia Diffusa
  Overmatige vorm van tijdelijke haaruitval door bijvoorbeeld een ernstige ziekte of chemotherapie.
 • Alopecia Totalis
  Vooral het hoofdhaar groeit niet meer.
 • Alopecia Universalis
  Er is voltrekt geen haargroei meer, noch op het hoofd noch elders op het lichaam. 

Meer weten over alopecia? Kijk dan op www.alopecia-vereniging.nl. Overigens kunnen ook hormonale afwijkingen, huidziektes als eczeem en allergie, bestraling, chemotherapie, stress en gebruik van medicijnen haarverlies veroorzaken.

Hairlab! richt zich op het aanmeten van haarwerken. We werken hierin samen met Kondor Hair, een groothandel en leverancier die kwalitatief hoogwaardige haarwerken, haardelen, toupets en bijbehorende verzorgingsproducten levert. Daarnaast verzorgen zij opleidingen en staan ze Hairlab! bij met advies. Lees verder onder haarwerken.

Hoofdhuidaandoeningen

Roos is misschien wel de meest bekende hoofdhuidaandoening. Onschuldig maar wel heel vervelend als je het hebt. Je draagt lichte kleding zodat een ander het niet ziet. Je probeert verschillende middeltjes van de drogist uit. Vaak biedt dit te weinig soelaas en is een uitgebreidere behandeling nodig en professionele middelen die de hoofdhuid beter maken. Andere veel voorkomende hoofdhuidaandoeningen:

 • Psoriasis
  Langdurige huid- en hoofdhuidziekte die zich uit in een dikke en rode ontstoken huid, bedekt met schilferachtige schubben die vaak jeuk en pijn veroorzaken.
 • Eczeem
  Voortdurende ontstekingsreactie van de huid, met als gevolg roodheid, zwelling en/of blaasjes.
 • Gevoelige huid
  De huid reageert op producten en raakt geïrriteerd. Jeuk, roodheid of een branderig gevoel kan het gevolg zijn.

De huid – en dus ook de hoofdhuid – is de barometer van wat er zich afspeelt in het lichaam. Verkeerde voeding, stress, vervuiling en medicatie kunnen stoornissen veroorzaken. Roos, een droge, vette of gevoelige hoofdhuid zijn veel gehoorde klachten. 

Hairlab! werkt samen met Medicueticals. Mediceuticals ontwikkelt en levert onderscheidende en unieke dermatologische verzorgingsproducten die het haar en de hoofdhuid in een optimale conditie brengen en houden. De brede range aan producten biedt voor elk specifiek haar- en hoofdhuidprobleem een veilige verzorging. Ook geschikt bij haaruitval en dunner wordend haar. Hairlab! is daarnaast in overleg met een team dermatologen, verbonden aan een ziekenhuis, over een verdergaande samenwerking en om gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring.